Sperm Donasyonu

İLETİŞİM FORMU

İletişim formunu doldurun, sorularınızı en kısa sürede yanıtlayalım.

Sperm bağışı, bir erkeğin, bir kadının veya bir çiftin bir gebeliğe ulaşmasına yardımcı olmak için menisini (boşalma sırasında salınan sperm içeren sıvıyı) bağışladığı bir prosedürdür.

Bağışlanan sperm, bir kadının üreme organlarına enjekte edilebilir veya olgun yumurtaları laboratuvarda döllemek için kullanılabilir (in vitro fertilizasyon). Bağışlanan spermin kullanımı üçüncü taraf üreme olarak bilinir.

Sperm bağışı yapan bir erkek, alıcı tarafından tanınabilir veya isimsiz olabilir. Bilinen bir alıcıya yapılan sperm bağışlarına yönlendirilmiş bağış adı verilir.

Sperm bağışında bulunmadan önce, tıbbi durumlar ve diğer risk faktörleri açısından taranmalısınız. Sperm bağışının olası duygusal, psikolojik ve yasal sorunlarını anlamak da önemlidir.

Sperm donasyonu neden yapılır?

Sperm bağışı, bir bireyin veya bir çiftin bebek sahibi olmasına yardımcı olmak için yapılır. Erkek eşi olmayan bir kadın veya erkek kısırlığı yaşayan bir çift gibi, gebe kalamayanlara yardımcı olmak için sperm bağışı yapmayı seçebilirsiniz.

Bir sperm bankasına meni bağışlarsanız, sperm bankasının tarama sürecinden geçen her bağış için muhtemelen size ödeme yapılır.

Tarama süreci

Bir erkeğin sperm donörü olabilmesi için bulaşıcı hastalıklar ve belirli risk faktörleri için temel taramalardan geçmesi şarttır. Sperm bağışı yapmak isteyen erkeklerin şu taramaları tamamlaması çok önemlidir;

Yaş: Çoğu sperm bankası, donörlerin 18 ile 39 yaşları arasında olmasını şart koşar. Bazı sperm bankaları üst yaş sınırı 34 olarak belirler.

Fiziksel tarama: HIV gibi bulaşıcı hastalıkları test etmek için kan ve idrar örnekleri almayı içerecektir. Düzenli bir sperm donörü olursanız, sperm bağışı yaparken altı ayda bir fiziki muayene yaptırmanız gerekir.

Semen testi: Semeninizden birkaç örnek vermeniz gerekecek. Her numuneyi vermeden önce, muhtemelen en az 48-72 saat boyunca seks veya mastürbasyon yoluyla boşalmaktan kaçınmanız istenecektir. Numuneler sperm miktarı, kalitesi ve hareketi açısından analiz edilecektir.

Genetik test: Herhangi bir genetik hastalığın taşıyıcısı olup olmadığınızı görmek için vereceğiniz kan örneği analiz edilecektir. Bazı bankalar diğerlerinden daha kapsamlı testler yaptığından, sperm bankalarına hangi testleri uyguladıklarını sorun.

Aile tıbbi geçmişi: Ailenizin önceki en az iki neslinin tıbbi geçmişi hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz gerekecektir. Kalıtsal bir hastalığın varlığını düşündüren bir öykü, sperm bağışlamanızı engelleyebilir.

İLETİŞİM FORMU

İletişim formunu doldurun, sorularınızı en kısa sürede yanıtlayalım.

Talep Formu

Tedavi hizmetleri, fiyatlandırma ve seyahat süreçleri hakkında bilgi için lütfen formu doldurun.

Eve Dönüş

Tüm tedavi sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından danışanlarımızın eve dönüşlerini tüm detaylarıyla planlayarak uyguluyoruz. Çiftlerimizin evlerine yüksek memnuniyetle dönmelerini sağlıyoruz.

Muayene

Muayene aşamasında tecrübeli tüp bebek uzmanlarımız her çifte özel tedaviler planlayarak başarı oranını maksimum seviyeye çekiyorlar.

Tedavi Onayı

Tüp bebek uzmanlarımız ve ekibimiz tedavi planınızı mümkün olan en kısa sürede onaylarlar ve tedavi sürecinizi uygulamaya koyarlar.

Başvuru Formu

Formu doldurun, en kısa sürede başvuru sürecinizi tamamlayalım.