Genetik Testler

Tüp bebek tedavisi sürecinde;
• Anne ve babadan bebeğe aktarılabilecek hastalıkların gebelik öncesi araştırmaları,
• Kalıtsal kökenli kısırlık nedenlerinin tespiti
• Donasyon sürecinde en uyumlu yumurta, sperm veya embriyonun belirlenmesi gibi farklı amaçlar için geliştirilmiş çeşitli genetik testlere başvurulabilir.

Embriyodan alınan hücreler, bebekte belirli bir hastalığa neden olabilecek bir genin tespiti için test edilebilir. Tüp bebek tedavisine başvuran hastalarımızın tedavilerinde embriyo elde etme aşamasına gelindiğinde, o embriyonun sağlıklı veya hastalıklı olup olmadığını gösteren bir genetik test gerçekleştirilebilir. Genetik faktörlerin analizi embriyonun bir hastalık taşıyıp taşımadığını ve bir başka hastalıktan etkilenip etkilenmediğini de gösterecektir. Etkilenmemiş taşıyıcı, hastalığı çocuklarına geçirebilen ancak kişisel olarak hastalık belirtisi olmayan kişidir.

Genetik Testler

Karyotip Kromozom Analizi

Karyotip kromozom analizi, bebeğin kromozomlarını analiz edebilen başka bir genetik test türüdür. Karyotip kromozom analizi hamilelik sırasında koryon villus örneklemesi veya amniyosentez ile yapılır. Bu test, fetüsün normal 46’dan daha fazla veya daha az kromozoma sahip olup olmadığını gösterir. Çok fazla veya çok az kromozoma sahip olmak Down sendromu (Trizomi 21) gibi bozukluklara neden olabilir. Bu test ayrıca başka kusurlu kromozomları da tespit edebilir. Bu genetik test, tek gen bozuklukları (orak hücreli anemi gibi) veya gebelik kaybına ve doğum kusurlarına neden olabilen genlerin de tespitini de içerir.

Genetik test kromozomal olarak sağlıklı embriyoların veya belirli bir hastalıktan etkilenmeyenlerin bir IVF tedavisi sırasında transfer için seçilmesini sağlayarak sağlıklı bir bebek dünyaya getirme şansını en üst düzeye çıkarır.

NGS (Next Generatıon Sequencıng)

En gelişmiş embriyo analiz testlerinden biridir. NGS ile embriyodan gelişmesinin 5. gününde alınan hücreler incelenir. Burada ana amaç embriyonun sahip olduğu 24 kromozomun herhangi bir hastalığa neden olabilecek nitelik taşıyıp taşımadığını öğrenmektir.

NGS çoğunlukla herhangi bir hastalığın taşıyıcısı olan partnerin bulunduğu, geçmişte düşükle sonuçlanan gebelikler yaşayan veya yaşlı çiftlerin tüp bebek tedavilerine ışık tutmak için yapılır.

PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu)

Embriyolar için geliştirilen, kalıtsal hastalık varlığının belirlendiği bir testtir. Genetik mutasyonların tespit edildiği, sağlıklı embriyoların ayrıldığı önemli bir taramadır.

MATCH+

Çoğunlukla herhangi bir yumurta donasyonuyla elde edilmiş yumurtaların kullanıldığı tüp bebek tedavilerinde tercih edilen MATCH+ taramasıyla tıp literatüründe en çok görülen genetik mutasyonun tespiti yapılır.

Anonim bir donörden alınmış yumurtanın tüp bebek tedavisinde olan çiftin bebeklerine dair isteklerine uyumu da yine MATCH+ ile belirlenir.

Rankıng+ (Sıralama)

Ranking+ tüp bebek tedavisi sürecinin sağlıklı embriyo belirleme kısmında başvurulan, bu belirleme adımını finalize eden, en iyi embriyoların sıralandığı işlemdir. Bu analizde aslında en iyinin seçimi amaçlanır ve sıralama embriyolar arasında detaylı bir karşılaştırmanın sonucunda gerçekleştirilir. Bu sıralama prosedürü tedavinin başarı şansını ortalama %15 artırma potansiyeli taşır.

Herhangi bir invaziv girişim Ranking+ analizinde söz konusu değildir. Bu test için embriyodan örnek almak gerekmez.

Talep Formu

Tedavi hizmetleri, fiyatlandırma ve seyahat süreçleri hakkında bilgi için lütfen formu doldurun.

Eve Dönüş

Tüm tedavi sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından danışanlarımızın eve dönüşlerini tüm detaylarıyla planlayarak uyguluyoruz. Çiftlerimizin evlerine yüksek memnuniyetle dönmelerini sağlıyoruz.

Muayene

Muayene aşamasında tecrübeli tüp bebek uzmanlarımız her çifte özel tedaviler planlayarak başarı oranını maksimum seviyeye çekiyorlar.

Tedavi Onayı

Tüp bebek uzmanlarımız ve ekibimiz tedavi planınızı mümkün olan en kısa sürede onaylarlar ve tedavi sürecinizi uygulamaya koyarlar.

Başvuru Formu

Formu doldurun, en kısa sürede başvuru sürecinizi tamamlayalım.